שביל טיילת בגעתון

חברת נופים בקהילה קידמה פרויקט של תכנון ופיקוח בהקמת שביל טיילת מיוחד במינו בקיבוץ געתון.

חלק ממטרות הפרויקט היו:

  • תכנון השביל תוך שימור מקסימלי של הטבע המרשים שקיים בקיבוץ לאורכו של כביש הכניסה
  • יצירת תוואי חוויתי ונעים תוך מעבר בחורשות ובשטחים הפתוחים להולכי הרגל וחיבור בין הכניסה לכיכר המרכזית.
  • תכנון פינות מנוחה ורחבות אשר יאפשרו קיום מפגשים חברתיים

 

השלבים המקדימים לתכנון השביל כללו אישור של רשויות התכנון ליצירת תוואי השביל בשטחים הפתוחים ולא בצמוד לכביש הראשי כפי שנהוג.

בשלב השני בוצע סקר מפורט אשר סימן והדגיש את המרכיבים המיוחדים אשר מיועדים לשימור בפרויקט והדגשת אזורים מרכזיים בהתחשב בחלונות הנוף היפים שמתקיימים לאורך הציר.

תכנון השביל בפועל בוצע בהתחשבות מלאה בצומח כאשר במהלך הפרויקט לא נכרת או נפגע אף עץ.

שימוש חברתי/קהילתי בשביל:

כחלק מחג השבועות בגעתון, מוקמו דוכנים לאורך השביל ברחבות המתוכננות בהם הציגו אמנים מקומיים את עבודתם והקהילה נהנתה ממפגש נעים ומעניין כחלק מהטיול על השביל.

תכנון השביל והפיקוח על ביצוע נעשו ע”י הדר רודין